Geschiedenis

Geschiedenis

Waar komt de naam Balletuin eigenlijk vandaan?

Bewonersvereniging
Eind zeventiger jaren van de vorige eeuw zijn de woningen in de Tuinen-buurt in Risdam-Noord gebouwd en bewoond. Omdat vrijwel niemand elkaar kende (want een groot gedeelte overloop uit Amsterdam) is door een aantal mensen van de Kerketuin en de Kieftentuin een soort bewonersvereniging opgericht.

In die tijd was er natuurlijk nog geen internet, email of social media beschikbaar dus werd het contact onderhouden door middel van de periodieke uitgave van een blaadje met daarin nuttige telefoonnummers, wetenswaardigheden, tips enz. De naam hiervan werd Bulletuin, een afgeleide van het woord bulletin.

Oprichting
Begin tachtiger jaren kwam men op het idee om een (recreatieve) tennisclub op te richten. Deze zou dan gevestigd moeten worden op het gedeelte ten noorden van de Kerketuin en Kieftentuin. Helaas voor hen waren de oprichters van rugbyclub RCWF veel beter ingevoerd in de lokale politiek en met hun lobby kregen zij uiteindelijk die plaats toegewezen.

Na een aantal jaren verhuisde RCWF naar de Blauwe Berg en werd hun plaats ingenomen door honkbalclub Urbanus. Voor de tennisclub in oprichting bleef over de plaats boven de Weegbree.

De naam is, gezien het bovenstaande, niet zo moeilijk meer te herleiden:
Bulletin → Bulletuin → Balletuin  

Het wijkcentrum De Cogge was afgeladen met (potentiële) nieuwe leden in december 1983. Iemand stelde nogal wat vragen van financiële aard en werd meteen aangezocht om penningmeester te worden. Het complex (zonder baanverlichting) van t.v. De Balletuin werd in juni 1984 opgeleverd en we gingen van start met 300 senior-, 100 juniorleden en een wachtlijst!!! De grasmat was geheel groen, de lijnen waren geel en er werd gespeeld met witte ballen!!

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 229 238 956

Adres

Weegbree 80A
1689 ND Zwaag

KVK-nummer

40625343